در این زمینه، نتایج موقت پروژه آزمایشی اتحادیه اروپا و برنامه عمران ملل متحد(UNDP) در مورد آموزش دختران افغان در دانشگاه های قزاقستان و ازبکستان و همچنین در چارچوب برنامه های آموزشی ویژه در جمهوری قرقیزستان، تاجیکستان و ترکمنستان مورد توجه قرار گرفت.
در این نشست خاطرنشان شد که این ابتکارات با هدف ایجاد فرصت برای تحصیلات عالی شهروندان افغان و کمک به توسعه فراگیر اجتماعی-اقتصادی زنان در جامعه افغانستان است.
شرکت کنندگان علاقه خود را برای تقویت اقدامات مشترک در زمینه “توسعه سبز”، حفاظت از محیط زیست و تغییرات آب و هوایی مطابق با تعهدات پاریس طرفین ابراز کردند.
همچنین، بر اساس اعلام دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور قزاقستان، شرکت کنندگان بر اهمیت حیاتی توسعه چشم انداز منطقه ای و همکاری در ایجاد پیوند پایدار بین آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا تاکید کردند.
شرکت کنندگان کنندگان نگرانی مشترک خود را در مورد وضعیت بشردوستانه در افغانستان ابراز و نیاز به گسترش همکاری در ارائه کمک های بشردوستانه به مردم افغانستان را ضروری دانستند.
به گزارش روز شنبه مجله خبری آسیای میانه به نقل از سرویس سرویس مطبوعاتی ریاست جمهوری ازبکستان، در نخستین نشست منطقهای سران کشورهای آسیای مرکزی و شورای اروپا در آستانه، سران بر اهمیت تقویت گفتوگو در زمینه حاکمیت قانون، حقوق بشر، برابری جنسیتی و کار نهادها که اصول راهنمای تدوین شده همکاریهای بین منطقهای در چارچوب استراتژی آسیای مرکزی اتحادیه اروپا در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۹ میلادی هستند، اشاره کردند.
طرفین به نتایج مثبت و پتانسیل همکاری در زمینه مدیریت و امنیت مرزها، در مبارزه مشترک با تروریسم، جرایم سازمان یافته فراملی، قاچاق انسان، قاچاق مهاجر، قاچاق غیرقانونی سلاح های سبک و سبک، فراملی اشاره کردند.
چارلز میشل رئیس شورای اروپا در این نشست به تلاش های سران کشورهای آسیای مرکزی برای تقویت همکاری ها و پیوندهای منطقه ای که در بیانیه های مشترک نشست های مشورتی سران کشورهای منطقه اشاره شده است، اشاره کرد.
در این نشست بر اهمیت ترویج و احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی همه افغان ها، به ویژه زنان، دختران و اقلیت ها، و ایجاد یک دولت فراگیر و نماینده تاکید شد.