در همین حال اتاق زراعت و دامداری افغانستان تاکید کرد که بازرگانان در بخش صادرات میوه تازه و سبزی به پاکستان با مشکل روبهرو استند.
به گزارش طلوع نیور این نشست ساعتها ادامه داشت.
هدف این نشست، افرایش تجارت میان افغانستان-پاکستان، حل مشکلات ترانزیتی میان کابل و اسلامآباد و واردات زغال سنگ افغانستان به پاکستان است.
نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان گفت: «در مسایل مربوط به بازرگانان افغانستان است صحبت می شود؛ در باره «بارتر» یا تجارت تهاتری صحبت می شود؛ همچنین درباره موضوع زغالسنگ گفت و گو شده به نحوی که راه های خوبی درباره صادرات زغال ما باید داشته باشیم.»
میرویس حاجیزاده عضو اتاق زراعت و دامداری میگوید: «در وقت صادرات به خصوص میوه ما، مال تاجر در تورخم متوقف می شود یا اسکن شان خراب می باشد یا اسکن نمی کنند.»
به گزارش مجله خبری آسیای میانه از تارنمای شبکه خبری طلوع نیوز، یک هیات پاکستانی که به کابل سفر کرده با شماری از مقامهای طالبان یک نشست مشترک برگزار کردند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان گفت که انتظار میرود با هیات پاکستانی در باره بازرگانی با شیوه بارتر و قرارداد بازرگانی و ترانزیتی میان دو کشور نیز گفتوگو شود.
آمارهای اتاق تجارت و سرمایه گذاری، افغانستان در سال ۱۴۰۰ خورشیدی به ارزش بیش از سه صد میلیون دلار به پاکستان صادرات داشته است اما واردات افغانستان از پاکستان به هشتصد میلیون دالر میرسد.
خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، گفت: «پاکستان تلاش دارد که واردات از افغانستان روز به روز کم شود که صادرات خود را زیاد کند یک سلسله مشکلات فنی، بندری مرزی در بندر واگه، کراچی، غلام خان، سپین بولدک و تورخم وجود دارند و مانع می شوند که تجارت سرعت پیدا بکند.»
اتاق تجارت و سرمایهگذاری طالبان اعلام کرد که در این اواخر صادرات افغانستان به پاکستان افزایش یافته است و اسلامآباد تلاش دارد تا میزان تجارتاش را با افغانستان به حالت اول برگرداند.