مجله خبری آسیای میانه
  • اخبار آسیای میانه
No Result
View All Result
  • اخبار آسیای میانه
No Result
View All Result
مجله خبری آسیای میانه
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار آسیای میانه

ماراتن آستانه/ پایتخت قزاقستان همزمان میزبان سه اجلاس سران

کاظم روحانی نژاد توسط کاظم روحانی نژاد
20 مهر 1401
in اخبار آسیای میانه
0


به گزارش روز چهارشنبه مجله خبری آسیای میانه، نمایندگان عالی رتبه حدود ۵۰ کشور از جمله ۱۱ رئیس جمهوری در سه اجلاس  شامل «چارچوب کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (CICA)»، «نشست کشورهای مستقل مشترک المنافع» و همچنین «سران آسیای مرکزی و روسیه» با یکدیگر دیدار خواهند کرد.  

در عین حال بر اساس گزارش رسانه ها، ممکن است مذاکرات دوجانبه بین سران حتی مهم تر از قبل شود. رسانه ها در این مورد توجه ویژه ای به دیدار بین ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان روسای جمهور فدراسیون روسیه و ترکیه در مورد مسائل منطقه بخصوص جنگ اوکراین کرده اند.

محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: درخواست‌های متعددی برای ملاقات با رئیس‌جمهور در حاشیه «کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی آسیا» داشته‌ایم اما به دلیل نبود فرصت، اولویت آیت الله رئیسی با سران کشورهایی است که در نشست‌های قبلی دیداری با آنها نداشته است.  

ماراتن آستانه/ پایتخت قزاقستان همزمان میزبان سه اجلاس سران

در پایتخت قزاقستان  قرار است مجموعه ای از نشست ها و دیدارها آغاز شود و بزرگترین آنها نشست سران کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (۱۲ تا ۱۳ اکتبر) خواهد بود؛ سازمانی که شامل ۲۷ کشور، از ترکیه و روسیه گرفته تا ویتنام و کره جنوبی است. چنین پروژه بزرگی در سال ۱۹۹۲ در قزاقستان تاسیس شد و اکنون سالگرد خود را جشن می گیرد. در مجموع حدود ۵۰ هیئت قرار است در این نشست و نشست های دیگر حضور داشته باشند

آیبک سمادیاروف، سخنگوی وزارت امور خارجه قزاقستان روز سه شنبه در یک نشست خبری گفت: نشست سران همزمان با سی امین سالگرد ابتکار تشکیل سیکا( CICA)  و به ریاست قزاقستان برگزار می شود.

سران جمهوری اسلامی ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، عراق، قطر، قرقیزستان، فلسطین، تاجیکستان، ازبکستان و ترکیه برای نشست سیکا به آستانه سفر خواهند کرد. همچنین الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس که دارای وضعیت ناظر در سیکا است، به آنها ملحق خواهد شد.

دومین رویداد بزرگ، اجلاس کشورهای مستقل مشترک المنافع (۱۴ اکتبر) خواهد بود.   نشست سران کشورهای مشترک المنافع در ۷ اکتبر در سن پترزبورگ برگزار شد، اما آن نشست غیررسمی بود و نشست جدید مطابق با پروتکل برگزار می شود.

ماراتن آستانه/ پایتخت قزاقستان همزمان میزبان سه اجلاس سران

هچنین به نوشته کامرسانت، علاوه بر سران کشورهای ذکر شده، وزرای خارجه نیز به طور جداگانه (امروز ۱۲ اکتبر) در آستانه ملاقات خواهند کرد.

سرگئی لبدف، دبیر اجرایی کشورهای مستقل مشترک المنافع به خبرنگاران گفت که شورای وزیران امور خارجه “گستره وسیعی از موضوعات را در همه زمینه های مرتبط با کشورهای مشترک المنافع مورد بحث قرار خواهد داد و انتظار می رود تعدادی از اسناد را امضا کند.

علاوه بر این، در ۱۴ اکتبر، سران جمهوری های آسیای مرکزی و فدراسیون روسیه در شش کشور بدون نمایندگان کشورهای قفقاز گرد هم خواهند آمد. این اولین نشست در قالب آسیای مرکزی و روسیه خواهد بود.

رستم برناشف، استاد دانشگاه آلمانی  قزاقستان و کارشناس منطقه ای، در مصاحبه با رسانه های محلی اظهار داشت که چنین تراکمی از جلسات ممکن است صرفاً به صورت تصادفی به وجود آمده باشد.

برناشف معتقد است:”رویداد مرکزی و مهم احتمالاً اجلاس برنامه ریزی شده و سالگرد  نشست سیکا بود،   سازمانی که قزاقستان به آن افتخار می کند. وی تصریح کرد: نشست سران روسیه و کشورهای آسیای مرکزی “به احتمال زیاد توسط روسیه پیشنهاد شده است، نه قزاقستان. رستم برناشف خاطرنشان کرد: در مورد کشورهای مستقل مشترک المنافع، هدف این اجلاس را می توان تایید دوام این سازمان نامید.

«اجلاس روسیه و آسیای مرکزی در واقع توسط طرف روسیه پیشنهاد شده بود. و قزاقستان از این ایده حمایت کرد.

ماراتن آستانه/ پایتخت قزاقستان همزمان میزبان سه اجلاس سران

رئیس جمهوری روسیه ولادیمیر پوتین برنامه های خود را برای سفر به آستانه در نشستی در سن پترزبورگ در ۷ اکتبر توضیح داد. او در ان نشست گفته بود هم در این نشست و هم در اجلاس آستانه، ما به توسعه بیشتر مشارکت های تجاری و سرمایه گذاری در کشورهای مستقل مشترک المنافع اولویت می دهیم، به این فکر خواهیم کرد که چگونه کار مشترک را برای افزایش ثبات همه اقتصادهایمان به ویژه از طریق ایجاد روابط همکاری دوجانبه و چندجانبه. تشدید کنیم.  

در مورد سایر شرکت کنندگان در نشست های آستانه، به نظر می رسد آنها در تلاش برای رسیدن به مشخص ترین اهداف خود هستند. یک منبع دولتی قرقیزستان به کامرسانت گفت: «ما بسیار دوست داریم تنش موجود در روابط قرقیزستان و روسیه را کاهش دهیم. اگرچه تعامل ما بین روسای جمهوری و وزارت دفاع، چه در داخل و چه در خارج از کشور خوب پیش می‌رود، اما موضوعاتی برای گمانه‌زنی در مورد مشکلات ظاهراً موجود دائماً مطرح می‌شود این منبع توجه خود را به این واقعیت جلب کرد که “مطبوعات غربی اکنون ایده هایی را مطرح می کنند که گویا روسیه کنترل خود را بر فضای پس از شوروی از دست داده است  و به همین دلیل است که درگیری ها در آنجا حتی در آسیای مرکزی حتی بین ارمنستان و جمهوی آذربایجان در حال تشدید است. ” این واقعیت که صدیر جپاروف رئیس جمهور به سن پترزبورگ نرفته است نیز قابل درک است و همه اینها در واقع درست نیست. و رد این القائات وظیفه مهمی برای هیئت ما خواهد بود. ما می خواهیم روسیه به حفظ نظم در منطقه ما ادامه دهد.

خاطرنشان می شود، اگرچه رئیس جمهور قرقیزستان در نشست سن پترزبورگ غایب بود، اما همچنان باید با امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان در آستانه دیدار کند. کامرسانت یادآوری می کند که بین این دو کشور درگیری مرزی طولانی مدت وجود دارد که در سپتامبر سال جاری به شدت تشدید شد. در همین مکان در آستانه، رهبران دو کشور متخاصم دیگر فضای پس از شوروی یعنی ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیز دیدار خواهند کرد.  

اما مسکو و آنکارا هر دو در مورد دیدار آتی ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه صحبت می کنند.

ماراتن آستانه/ پایتخت قزاقستان همزمان میزبان سه اجلاس سران

دمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه، گفت: “موضوع قابل درک است – البته این اوکراین و روابط دوجانبه است که همچنین بسیار چند وجهی است و به طور کلی تبادل نظر در مورد مسائل جاری محور گفت و گو ها خواهد بود.

اوراز گالی، مدیر مؤسسه ادغام اوراسیا قزاقستان، هم گفت: «با توجه به وضعیت ژئوپلیتیکی (یعنی درگیری روسیه و اوکراین)، من فکر می‌کنم که در هر سه اجلاس، علی‌رغم برنامه‌های دیگر که به طور رسمی اعلام شده است، همچنان دقیقاً در این مورد بحث خواهند کرد. در عین حال، این کارشناس در مورد چشم انداز توسعه پروژه های یکپارچه سازی در منطقه تردید دارد.

چهارمین دور اجلاس سران سیکا به میزبانی شهر شانگهای چین در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ و پنجمین دورآن در خرداد ماه سال ۱۳۹۸ به میزبانی شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.

سیکا یک مجمع بین المللی برای تقویت همکاری با هدف تضمین صلح، امنیت و ثبات در آسیا است.

طرح ایجاد نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد.

نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار می‌شود. اکنون این سازمان ۲۲ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمان‌های بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.

اولین و دومین اجلاس سران سیکا در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس چهارم در سال ۲۰۱۴ در شانگهای چین برگزار شد.

ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.



منبع

سرود «سلام فرمانده» در پاکستان؛ اجتماع بزرگی دیگر در لاهور
سرود «سلام فرمانده» در پاکستان؛ اجتماع بزرگی دیگر در لاهور

به گزارش روز یکشنبه مجله خبری آسیای میانه، گردهمایی باشکوه نونهالان و دانش آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه امروز Read more

افزایش تلفات آتش سوزی در بنگلادش به ۳۴ کشته و صدها زخمی
افزایش تلفات آتش سوزی در بنگلادش به ۳۴ کشته و صدها زخمی

به گزارش مجله خبری آسیای میانه، خبرگزاری فرانسه امروز(یکشنبه) به نقل از «الیاس چودری»  پزشک ارشد منطقه محل حادثه Read more

کویت سفیر هند را احضار کرد
کویت سفیر هند را احضار کرد

به گزارش مجله خبری آسیای میانه، اسکای نیوز عربی دقایقی پیش نوشت: وزارت خارجه کویت سفیر هند را احضار Read more

حمایت مردم قزاقستان از اصلاحات قانون اساسی این کشور
حمایت مردم قزاقستان از اصلاحات قانون اساسی این کشور

به گزارش روز دوشنبه مجله خبری آسیای میانه از پایگاه خبری «کازاینورم» قزاقستان، «نورلان ابدیروف» رئیس کمیسیون مرکزی همه پرسی Read more

Previous Post

اتحادیه اروپا: افغانستان به فراموشی سپرده شده است

Next Post

طالبان بار دیگر مدعی تلاش برای بهبود حقوق بشر در افغانستان شد

کاظم روحانی نژاد

کاظم روحانی نژاد

Next Post

طالبان بار دیگر مدعی تلاش برای بهبود حقوق بشر در افغانستان شد


نوشته‌های تازه

  • کشته و زخمی شدن بیش از ۱۳۰ تبعه افغانستان در زمین لرزه ترکیه
  • از پاسخ انفعالی گروسی درباره ایران تا جانباختن بیش از ۸هزار نفردر زلزله‌ترکیه
  • گوترش: بی توجهی به حقوق زنان در افغانستان و حملات تروریستی ادامه دارد
  • سفیر ایران در قرقیزستان: عضویت تهران در شانگهای به آن قدرت خواهد داد
  • شمخانی: آمریکایی‌ها با اشغال و خروج غیرمسئولانه به مشکلات افغانستان دامن زدند
  • افغانستان هم به یاری زلزله‌زدگان سوریه و ترکیه برخاست
  • خرید رپورتاژ آگهی ارزان سفارش رپورتاژ خبری و تبلیغات بنری در مجله تصویر زندگی | گلدلینک
  • ازاعلام آمادگی ایران جهت پاسخ فوری نیازهای‌امدادی ترکیه تا فرارسرمایه‌ها ازسرزمین‌های‌اشغالی
  • قاچاق دلار از پاکستان به افغانستان، بحران اقتصادی اسلام‌آباد را تشدید کرده است
  • ماجرای تعطیلی سفارت عربستان در کابل چیست؟
  • کابلوف: شایعات درباره تعلیق کار سفارت‌ها در کابل اغراق‌آمیز است
  • طالبان، خواستار آزادسازی فوری دارایی‌های افغانستان شد
  • کابلوف: طالبان به نشست مسکو دعوت نمی‌شوند
  • بازی کریپتویی ایران ریچ | حسینی فایننس
  • پیام تسلیت مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی برای درگذشت مترجم-خبرنگار ایرنا
  • توافق کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای یکپارجه سازی بازار برق
  • درباره اتاق فرار امانتدار شیطان مجموعه اتاق فرار رتسل روم Ratsel Room-آل اسکیپ
  • درخواست طالبان از مسکو: ما را هم دعوت کنید
  • عربستان و جمهوری چک سفارتخانه های خود در افغانستان را بستند
  • طالبان: کار روی طرح بازگشایی دانشگاه‌ها به ‌روی دختران جریان دارد
  • از تاکید بورل بر ادامه حیات توافق هسته ای تا تشدید تنش میان چین و آمریکا
  • جشن میلاد امام علی(ع) در قندهار افغانستان
  • کارشناسان افغان خواستار حضور نمایندگان طالبان در نشست های منطقه ای شدند
  • رئیس جمهوری قرقیزستان طی سالجاری به ایران سفر می کند
  • رئیس جمهوری قرقیزستان در راه ایران/ ۱۰ سند همکاری امضا می شود
  • رئیس جمهور ترکمنستان رئیس دادگاه عالی و وزیر امنیت ملی کشور را برکنار کرد
  • تأکید ایران و افغانستان بر افزایش مناسبات امنیتی و مبارزه با قاچاق مواد مخدر
  • ازبررسی مذاکرات ایران با عربستان درعراق تا استقبال ترکیه از پیوستن تهران به مذاکرات باسوریه
  • مرکز امنیت جدید امریکا خواستار تعامل با مخالفان سیاسی طالبان شد
  • یک مقام طالبان: از آتش زدن قران جلوگیری کنید
  • اتحادیه اروپا: مردم افغانستان را تنها نمی‌گذاریم
  • ۱۰ معدن طلای جدید در تاجیکستان کشف شد
  • سلاح‌های آمریکایی باقی مانده در افغانستان، در دستان تروریست‌ها
  • نقد، بررسی و خرید ست رومیزی مدیریتی لاکچری G810-امیران تبلیغ
  • ارمنستان: ایران دوست و شریک مهم ما است
  • تغییر رهبری طالبان؛ رهبران ارشد برکناری هبت‌الله را بررسی می‌کنند
  • ازتاکید روسیه برازسرگیری مذاکرات رفع تحریمها تا ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک ایران وعراق
  • درب جلو چپ جک S5 فروشندگان و قیمت بدنه خودرو-پارس قطعه
  • تلگرام چیست صفر تا 100 Telegram و هر آنچه باید درباره این برنامه بدانید
  • آسانسور چیست؟ چگونه کار میکند + بررسی تخصصی آسانسور نادری
  • شبکه یکپارجه برق آسیای مرکزی احیا می‌شود
  • رایزنی‌های نماینده ویژه آمریکا در پاکستان درباره افغانستان
  • پشتیبانی سایت چیست و شامل چه مواردی می شود؟ تعرفه پشتیبانی سایت عرفان کاف-ترازنت
  • فرش ماشینی 1200 شانه را با دقت بخرید فروشگاه اینترنتی فرش افرند-فرش شادرخ
  • مبل راحتی هوم دکور دکوراسیون خانه‌ی شما-مبل سید
  • یوناما: ممنوعیت دختران از شرکت در امتحان کنکور گام دیگر در مسیر اشتباه است
  • ازادعای نشریه انگلیسی درباره تحرکات اروپاعلیه سپاه تا تاکیدبرادامه حمایت‌ ایران ازفلسطین
  • واکنش سازمان همکاری اسلامی به منع ثبت نام دختران در دانشگاه‌های افغانستان
  • از رساندن پیام‌های آمریکا برای ایران توسط قطر تا مذاکرات همکاری هسته ای عربستان و فرانسه
  • دانشگاه آنلاین زن، برای بانوان افغانستان تاسیس شد
  • نمایش غربی حمایت از افغانستان بدون حضور میزبان اصلی مهاجران افغان
  • آمریکا در تقلای مقصرسازی برای بحران افغانستان
  • ازدفاع اروپا از اقدام وحشیانه صهیونیست‌هادرجنین تا افزایش شدید مرگ‌ مبتلایان به کووید-۱۹در ژاپن
  • بانک جهانی: نرخ تورم در افغانستان کاهش و صادرات افزایش یافته‌است
  • خلیلزاد بار دیگر طالبان افغانستان را به الگو قرار دادن "عبدالحمید" فراخواند
  • سامان ایر تاجیکستان پروازهای خود به تهران را آغاز کرد
  • حمایت سازمان همکاری اسلامی از عضویت تاجیکستان در شورای امنیت
  • ۱۰ کشور اکو آماده اتحاد در یک بلوک اقتصادی به‌هم پیوسته
  • تاکید کاظمی قمی بر گفتمان ملی و تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان
  • از اقدام مسلحانه در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران تا انفجارهای میدان گازی سلیمانیه
  • ادامه رایزنی های کاظمی قمی با طالبان افغانستان؛ گفت وگو درباره موضوعات دوجانبه
  • نروژ: آماده روابط بلند مدت با افغانستان هستیم
  • طالبان افغانستان حمله وحشیانه صهیونیست‌ها به مردم فلسطین را محکوم کرد

درباه ما

مجله خبری آسیای میانه به رخدادهای روز آسیای میانه می پردازد

مارا دنبال کنید

دسته بندی

  • اخبار آسیای میانه
  • دسته‌بندی نشده

آخرین اخبار

کشته و زخمی شدن بیش از ۱۳۰ تبعه افغانستان در زمین لرزه ترکیه

19 بهمن 1401

از پاسخ انفعالی گروسی درباره ایران تا جانباختن بیش از ۸هزار نفردر زلزله‌ترکیه

19 بهمن 1401

© 2022 مجله خبری آسیای میانهمجله خبری آسیای میانهmiddleasia.ir.

No Result
View All Result
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2022 مجله خبری آسیای میانهمجله خبری آسیای میانهmiddleasia.ir.