در همین مورد لیلا بسیم مدافع حقوق زنان گفت: خواست ما از جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری و مدافع حقوق زن این است که باید به حوزه زنان افغانستان توجه داشته باشند و حکومت را تحت فشار قرار دهند.
این در حالی است که کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در چهل و هشتمین نشست این سازمان، عملکرد امارت اسلامی را در برابر زنان افغان خلاف تعهدات آنان دانسته و بر رعایت حقوق بشر در افغانستان تأکید کرده است.
به گزارش مجله خبری آسیای میانه از طلوع نیوز، در ادامه واکنشها به نقض حقوق بشری در افغانستان، سازمان عفو بینالملل در نامه ای از شواری حقوق بشر سازمان ملل متحد خواست که برای پشتیبانی از اوضاع حقوق بشری در افغانستان قطعنامه ای صادر کند.
به دنبال انتشار نامه درخواستی سازمان عفو بین الملل، طالبان ادعاهای نقض حقوق بشری در افغانستان را بی اساس خواند.
زمان سلطانی پژوهشگر جنوب آسیا در عفو بینالملل گفت: همزمان ما از شواری حقوق بشر سازمان ملل می خواهیم که مکانیزم مستقل و بیطرفی بینالمللی را برای پاسخگویی به نقض گسترده حقوق بشری در افغانستان ایجاد کند زیرا ما شاهد هستیم که مکانیزمهای نظارتی داخلی با آمدن طالبان از بین رفته است.
در بخشی از نامه سازمان عفو بین الملل آمده است که به علت بسته شدن نهادهای پشتیبان حقوق بشر در افغانستان، خشونتها در برابر زنان افزایش یافته اند.
بلال کریمی معاون سخنگوی طالبان گفت: این اقدامات جنبه سیاسی دارد و بعد از آمدن امارت اسلامی حقوق شهروندان در چارچوب اصول اسلامی حفظ شده است.