به گزارش چهارشنبه مجله خبری آسیای میانه از منابع افغانی، سید حسن حسینی با تاکید بر اینکه افغانستان هم اکنون دچار چند بحران مهم است، افزود: برخلاف ادعای طالبان بر همه شمول بودن حکومتشان، بیشتر آگاهان سیاسی معتقدند که این حکومت فقط به افراد خودی که از قومیت پشتون هستند نقش می دهد و جایگاهی برای سایر اقوام و مذاهب افغانستان قائل نشده است.
رییس حزب عدالت و توسعه افغانستان اظهار داشت: بزرگترین چالش برای حکومت کابل بحران اقتصادی است . در کنار این بحران هنوز هم کشور با مشکلات امنیتی دست و پنجه نرم می کند و این خود تهدید بزرگی برای مردم افغانستان و جهان به شمار می رود.
به باور حسینی حکومت فعلی افغانستان یک حکومت تک حزبی و تک قومی است که این باعث فرو رفتن افغانستان به بحران سیاسی شده است.
وی بهترین راه برای برون رفت از تمام این مشکلات درافغانستان را تشکیل یک حکومت فراگیر و همه شمول دانست و گفت که در حکومت افغانستان از تمام اقوام و تمام مذاهب باید حضور داشته باشند، تشکیل چنین حکومتی هم خواست ملت افغانستان و بدون استثنا خواست تمام جامعه بین المللی است.
رییس حزب عدالت و توسعه افغانستان تاکید کرد: تا زمانی که در افغانستان حکومت همه شمول به معنی واقعی آن تشکیل نشود بحرانهای افغانستان کمتر که نخواهد شد هیچ بلکه بیشتر هم میشود.
وی در ادامه در مورد پیامدهای عدم تشکیل حکومت فراگیر گفت: اگر چنین حکومتی شکل نگیرد افغانستان به انزوای خیلی بیشتری فرو خواهد رفت که چنانچه همه مشاهده میکنند حتی یک کشورهم تا به حال روابط دیپلماتیک خود را با افغانستان از سر نگرفته است.
این آگاه سیاسی ایجاد نشدن حکومت فراگیر و همه شمول را زمینه ساز تمام مشکلات عمده افغانستان به خصوص فقر که خود زمینه ساز مشکلات متعدد است میداند، به باور او فقر و افراط گرایی می تواند بستر ساز هر حرکت تروریستی چه در داخل افغانستان و چه در خارج افغانستان و تشکیل و یا قوت بخشیدن به گروه های تروریستی باشد که اگر در مقابله با این گروه ها فکری نشود عواقب آن دامن گیر کشورهای همسایه افغانستان و تمام جهان خواهد بود چناچه در داخل افغانستان هم در ۹ ماه اخیر همه شاهد حرکت های تروریستی در مساجد و مکاتب هستیم.
حسینی می گوید نبود امنیت هم برای افغانستان و هم برای کشورهای همسایه افغانستان خطرناک است و روی روابط دیپلماتیک و اقتصادی تاثیر بسیار زیادی دارد چرا که نبود امنیت خود باعث میشود که رفت و آمد های سیاسی و توریستی، سرمایه گذاری تجار برون مرزی و استفاده نکردن از راه های ترانزیتی افغانستان امکان پذیر نباشد.
وی همچنین گفت: تمام آگاهان سیاسی و امنیتی نگرانی های کشورهای همسایه در مورد تشکیل و یا قوت گرفتن گروه های تروریستی در افغانستان را درک میکنند و به این باور هستند که هرچه زودتر برای جلوگیری از چنین اقداماتی، برنامه های عملی باید روی دست قرار گرفته شود .