مجله خبری آسیای میانه
  • اخبار آسیای میانه
No Result
View All Result
  • اخبار آسیای میانه
No Result
View All Result
مجله خبری آسیای میانه
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار آسیای میانه

روند عضویت کشورها در سازمان همکاری شانگهای

کاظم روحانی نژاد توسط کاظم روحانی نژاد
5 خرداد 1402
in اخبار آسیای میانه
0

سازمان همکاری شانگهای چیست؟

 کشوری که مایل به پیوستن به سازمان همکاری شانگهای باید دارای معیارها و شرایط زیر باشد:

 



منبع

سازمان همکاری شانگهای با کمک دبیرخانه همراه باکشور متقاضی پیش نویس یادداشتی را تهیه می کند که در آن موارد زیر را رفع می کند:

 

 سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای (PRC) توسط  قزاقستان،   چین،   قرقیزستان،   روسیه، تاجیکستان و  ازبکستان تاسیس شد.

رشید علی اف دکترای علوم سیاسی و احلیگر امور بین الملل نوشته است: ایران از سال ۲۰۰۵ به عنوان یک کشور ناظر در سازمان همکاری شانگهای حضور داشته است. ایران در سال ۲۰۰۸ برای عضویت کامل در سازمان درخواست داد. برنامه اقدام جامع مشترک(برجام) که در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ به امضای ایران و گروهی متشکل از شش کشور (ایالات متحده آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین، روسیه و آلمان) رسید، تحریم‌های اقتصادی و مالی علیه ایران که قبلاً توسط شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران آمریکا و اتحادیه اروپا در ازای اعمال شده بود، در ازای محدود کردن فعالیت های هسته ای اش لغو شد … این سند در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ لازم الاجرا شد و راه را برای پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای باز کرد.

نشست سپتامبر سال ۱۴۰۰ سران سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه صفحه جدیدی در تاریخ توسعه مترقی سازمان نوشت: سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تصمیم گرفتند روند پذیرش ایران به عضویت کامل سازمان را آغاز کنند.

در آینده نزدیک، “خانواده” گسترده سازمان همکاری شانگهای فرصت های بیشتری برای همکاری خواهد داشت که شرکای جدید با خود به ارمغان خواهند آورد.  

 مقررات نهایی این آیین نامه از تاریخ تصویب با تصمیم شورای عالی امنیت ملی لازم الاجرا می شود.

روند کار سازمان همکاری شانگهای چگونه سازماندهی می شود؟

به گزارش روز شنبه مجله خبری آسیای میانه، مقررات مربوط به ملحق شدن اعضای جدید به سازمان همکاری شانگهای (SCO) مطابق باماده ۱۳ منشور این سازمان که در مورخ ۷ ژوئن ۲۰۰۲ تصویب شد، تعیین می شود.

در جریان نشست سالانه شورای سران کشورهای عضو شانگهای که روزهای ۲۵ و ۲۶ شهریورماه پارسال در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، آیت‌الله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در صدر هیاتی دیپلماتیک و به همراه برخی مسئولان کشور در آن شرکت کرد.
 

بر اساس گزارش تارنمای سازمان همکاری شانگهای، اهداف اصلی سازمان  عبارتند از: تقویت اعتماد متقابل و حسن همجواری بین کشورهای عضو. ارتقای همکاری مؤثر آنها در زمینه های سیاسی، تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی و همچنین در زمینه آموزش، انرژی، حمل و نقل، گردشگری، حفاظت از محیط زیست و غیره. تأمین و حفظ مشترک صلح، امنیت و ثبات در منطقه؛ حرکت به سوی ایجاد یک نظم سیاسی و اقتصادی بین المللی جدید دموکراتیک، عادلانه و منطقی.

به موازات آن، فعالیت های سازمان همکاری شانگهای تمرکز اقتصادی گسترده ای پیدا کرد. در سپتامبر ۲۰۰۳، سران دولت های کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای یک برنامه ۲۰ ساله همکاری تجاری و اقتصادی چندجانبه را امضا کردند. به عنوان یک هدف بلندمدت، ایجاد یک منطقه آزاد تجاری در فضای سازمان همکاری شانگهای و در کوتاه مدت – تشدید روند ایجاد شرایط مطلوب در زمینه تجارت و سرمایه گذاری پیش بینی شده است.

 در صورتی که دولت متقاضی به تعهدات خود عمل نکند، یادداشت، انجام شده در مورد آن به پیشنهاد شورای وزیران، ممکن است تصمیم به تعلیق یا خاتمه روند پذیرش عضویت در سازمان همکاری شانگهای دهد.

از تاریخ امضای کشور متقاضی و سازمان طبق یادداشت، دولت متقاضی حق دارد:
– حضور بدون حق شرکت در تصمیم گیری در جلسات گسترش عضویت در شورای سران  کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، در جلسات سران وزارتخانه ها و/یا دپارتمان های کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و همچنین در جلسات تخصصی و کارگروه ها، مشاوره در مورد مسائل مختلف؛

چهار کشور در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظر هستند:افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران، مغولستان.

روند عضویت کشورها در سازمان همکاری شانگهای

– متعلق به منطقه اروپا-آسیا؛
– روابط دیپلماتیک با همه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای.
– دارای وضعیت یک کشور ناظر در سازمان همکاری شانگهای یا شریک گفتگو باشند
– حفظ روابط تجاری، اقتصادی و بشردوستانه فعال باکشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای؛
– تعهدات امنیتی بین المللی آن نبایدمغایر با معاهدات بین المللی مرتبط و سایر اسناد تصویب شده، در چارچوب سازمان همکاری شانگهای باشد
– در حالت درگیری مسلحانه با کشور دیگری یا هیچ ایالتی نباشند.

سازمان همکاری شانگهای (SCO) یک سازمان بین المللی دائمی بین دولتی است.

پیشتر ولادیمیر نوروف وزیر امور خارجه ازبکستان اعلام کرده بود که ایران در اجلاس بعدی سران در سمرقند که در روزهای ۱۵ و ۱۶ سپتامبر برگزار می شود، به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای (SCO) در خواهد آمد.

ایران همچنین متعهد می شود از تاریخ دریافت اطلاعیه دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای، حداکثر تا ۱ دسامبر ۲۰۲۲ به منشور، کنوانسیون مبارزه با تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی شانگهای مورخ ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ و پروتکل های آن ملحق شود.

این سازمان برای پذیرش سایر علاقه مندان آزاد است و کشورهای منطقه، متعهد به حمایت از اهداف و اصول منشور و معاهدات و اسناد بین المللی تصویب شده در چارچوب سازمان همکاری شانگهای هستند.

– تعهدات دولت متقاضی برای رعایت اهداف و اصول منشور، وهمچنین معاهدات و اسناد بین المللی تصویب شده در چارچوب سازمان همکاری شانگهای.
– تعهدات کشور متقاضی برای پیوستن به نظام بین الملل

تاریخچه ایجاد سازمان همکاری شانگهای

شورای سران دولت های سازمان همکاری شانگهای (CGP) سالی یک بار برای بحث در مورد استراتژی همکاری های چندجانبه و حوزه های اولویت دار توسعه، رسیدگی به موضوعات اساسی و موضوعی همکاری های اقتصادی و غیره تشکیل جلسه می دهد و همچنین بودجه سالانه سازمان را تصویب می کند.

وی گفت: امسال در چارچوب ریاست ازبکستان، ایران به عنوان عنوان عضو سازمان همکاری شانگهای پذیرفته خواهد شد.

در جلسه شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در اوفا در ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۵، تصمیم گرفته شد که روند پذیرش اعضای جدید سازمان – هند و پاکستان – آغاز شود. توافقی در مورد ارتقاء وضعیت مشارکت در کار سازمان همکاری شانگهای جمهوری بلاروس به یک کشور ناظر حاصل شد. علاوه بر این جمهوی آذربایجان، ارمنستان، کامبوج و نپال به عنوان شرکای گفتگو به خانواده سازمان همکاری شانگهای می پیوندند.

ایران در شاخص توسعه انسانی در رتبه بالایی از سوی سازمان ملل متحد قرار گرفته است. این کشور از نظر ذخایر گاز طبیعی در رتبه دوم جهان و از نظر ذخایر اثبات شده نفت خام رتبه چهارم را دارد. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۰ ۶۳۶ میلیارد دلار و تولید ناخالص داخلی سرانه ۷۵۵۵ دلار بوده است.

 کشور متقاضی در اجرای کامل تعهدات خود تحت تفاهم نامه انجام شده، رسماً به دبیر کل اطلاع می دهد.

– دسترسی به اسناد و تصمیمات نهادهای سازمان همکاری شانگهای که در آن ذکر شده است
ماده ۴ منشور، در صورتی که نهادهای ذی ربط سازمان همکاری شانگهای محدودیتی برای خود اعمال نکنند

بالاترین مرجع تصمیم گیری در سازمان همکاری شانگهای، شورای سران کشورها (CHS) است. سالی یک بار تشکیل جلسه می دهد و در مورد همه مسائل مهم تصمیم گیری می کند.

درک این نکته حائز اهمیت است که با توجه به “مقررات رویه پذیرش اعضای جدید در سازمان همکاری شانگهای” (مصوب تاشکند، ۲۰۱۰) و “مقررات رویه اعطای وضعیت یک کشور عضو سازمان همکاری شانگهای” (مصوب دوشنبه، ۲۰۱۴)، یک کشور کاندیدای عضویت در این سازمان، باید در ارتباط با پیوستن به تمام معاهدات چندجانبه تصویب شده توسط سازمان همکاری شانگهای، اقدامات زیادی انجام دهد. تنها پس از تکمیل رویه و تصمیم شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، کشور متقاضی پذیرفته شده و عضو رسمی تلقی می شود.

در تاریخ ۸ تا ۹ ژوئن ۲۰۱۷، نشست تاریخی شورای سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای در آستانه برگزار شد که طی آن وضعیت عضویت در این سازمان به جمهوری هند و جمهوری پاکستان اعطا شد.  

روسی و چینی به عنوان زبان های کاری رسمی سازمان همکاری شانگهای شناخته می شوند.

کدام کشورها در کار سازمان همکاری شانگهای مشارکت دارند؟

پیش از این، همه این کشورها، به استثنای ازبکستان، اعضای “شانگهای پنج” – یک انجمن سیاسی مبتنی بر توافق نامه اعتمادسازی در زمینه نظامی در منطقه مرزی (شانگهای، ۱۹۹۶) و موافقتنامه کاهش متقابل نیروهای مسلح در منطقه مرزی (مسکو، ۱۹۹۷) بودند. این دو سند اساس سازوکار اعتماد متقابل در زمینه نظامی در مناطق مرزی را پایه گذاری کرد و به ایجاد روابط واقعی مشارکتی کمک کرد. پس از گنجاندن در سازمان ازبکستان (۲۰۰۱)، «پنج» به «شش» تبدیل شد و به سازمان همکاری شانگهای تغییر نام داد.

وی گفت: آغاز روند پذیرش ایران شاهد دیگری بر گشایش سازمان و نگرش مسئولانه و دقیق آن نسبت به گسترش هسته آن خواهد بود.  

پذیرش عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌ شانگهای یکی از مهمترین اتفاقات در عرصه روابط خارجی ایران محسوب می‌شود. ایران سال‌ها عضو ناظر این سازمان منطقه‌ای بود و با پذیرش عضویت دائم ایران از سوی اعضای آن سیاست خارجی از ظرفیت‌ها و امکانات جدیدی بهره مند می‌شود.

تارنمای شورای  بازرگانی سازمان همکاری شانگهای ضوابط، شرایط و مکانیسم برای پیوستن یک کشور ذینفع به سازمان همکاری شانگهای  را به شرخ ذیل اعلام کرده است

هشت کشور عضو سازمان همکاری شانگهای هستند : هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان.

دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای این موضوع را به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای اطلاع داده و پیش نویسی را تهیه می کند.

 

بر اساس آیین‌نامه داخلی سازمان همکاری شانگهای، فرایند عضویت دائم یک فرایند زمان‌بر و وقت‌گیر است که تجربه هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ نشان داد این پروسه ممکن است حداقل دو تا سه سال طول بکشد.

هند و پاکستان نیز به عنوان جدیدترین اعضای سازمان همکاری شانگهای که اخیر عضویت کامل آنها در این نهاد به تصویب رسیده است، مسیری طولانی را برای تکمیل کردن روند عضویت خود طی کردند. تصمیم برای آغاز روند پذیرش هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۱۵ پس از نتایج اجلاس سران در شهر اوفا (روسیه) اتخاذ شد. گام بعدی امضای تفاهم نامه های تعهد جمهوری هند و جمهوری اسلامی پاکستان به منظور کسب وضعیت عضو سازمان همکاری شانگهای بود (تاشکند، ۲۰۱۶) و سپس  در سال ۲۰۱۷، در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه (قزاقستان)، هند و پاکستان وضعیت کشورهای عضو سازمان را دریافت کردند و سال بعد، در سال ۲۰۱۸، برای اولین بار در شهر چینگدائو (چین) آنها به عنوان اعضای کامل سازمان در کار شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای شرکت کردند. پس از الحاق هند و پاکستان به سازمان همکاری شانگهای، سازمان کیفیت جدید و پویایی جدیدی در توسعه همکاری ها در زمینه های مختلف کسب کرد.

روند عضویت کشورها در سازمان همکاری شانگهای
سران دولت های پاکستان و هند در کنار سران دیگر اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای- سال ۲۰۱۸

در روابط درون سازمان، کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به ایده «روح شانگهای» و اصول اجماع و اعتماد متقابل، همکاری متقابل سودمند، برابری، مشاوره متقابل، احترام به تنوع فرهنگ ها و پیگیری توسعه مشترک؛ و در روابط خارجی – اصول باز بودن، عدم وابستگی به بلوک ها و عدم جهت گیری علیه کشورهای ثالث اشاره شده است.

وظایف سازمان همکاری شانگهای در ابتدا در حوزه اقدامات متقابل درون منطقه ای برای سرکوب اقدامات تروریستی، تجزیه طلبی و افراط گرایی در آسیای مرکزی بود. در ژوئن ۲۰۰۲، در اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای در سن پترزبورگ، منشور سازمان همکاری شانگهای امضا که در ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۳ لازم الاجرا شد. این سند قانونی اساسی است که اهداف و اصول سازمان، ساختار و فعالیت های اصلی آن را تعیین می کند. علاوه بر این، در سال ۲۰۰۶ سازمان همکاری شانگهای اعلام کرد که قصد دارد با مافیای بین المللی مواد مخدر به عنوان ستون فقرات مالی تروریسم در جهان مبارزه کند و در سال ۲۰۰۸ – مشارکت فعال در عادی سازی اوضاع در افغانستان.

۸۴ میلیون ایرانی که دارای تاریخ و فرهنگ کهن و غنی هستند، شریک سازمان همکاری شانگهای هستند. ایران از لحاظ تاریخی موقعیت مهمی را در چهارراه خاورمیانه و ماوراء قفقاز، آسیای مرکزی و جنوبی به خود اختصاص داده است و با بسیاری از کشورهای عضو «خانواده سازمان همکاری شانگهای» هم مرز است. ایران نقش مهمی در جهان اسلام در حل مناقشات منطقه ای ایفا می کند. ایران یکی از ۵۰ کشوری است که در ۲۶ ژوئن ۱۹۴۵ منشور سازمان ملل متحد را در کنفرانس سانفرانسیسکو امضا کرد. برای سازمان همکاری شانگهای، جایگاه ایران در تلاش های مشترک برای مقابله با تهدیدات تروریسم و ‌قاچاق مواد مخدر که از جمله از خاک افغانستان نشات می گیرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین شایان ذکر است که ایران یکی از شش کشور بزرگ جهان است که میزبان پناهجویان است و امکان دسترسی آنها به خدمات بهداشتی اولیه و آموزش رایگان را فراهم می کند.

روند عضویت کشورها در سازمان همکاری شانگهای

شش کشور شرکای گفتگوی سازمان همکاری شانگهای هستند: جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه، جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا.

 پس از نشست دوشنبه در سپتامبر ۱۴۰۰، “خانواده سازمان همکاری شانگهای” به طور قابل توجهی گسترش یافته است و اکنون شامل ۲۱ کشور خواهد شد و فضای سازمان همکاری شانگهای از اقیانوس آرام در شرق تا سواحل شنی شمال آفریقا در غرب و از یخبندان قطب شمال تا اقیانوس گرم هند امتداد خواهد یافت.

روند عضویت کشورها در سازمان همکاری شانگهای

صدر جباروف رئیس جمهوری قرقیزستان ماه جاری پیش نویس تفاهم نامه تعهدات ایران به منظور دستیابی به وضعیت عضویت در سازمان همکاری شانگهای را امضا کرد.

 در پیش نویس این سند آمده است که ایران متعهد می شود به همه معاهدات و اسناد بین المللی که در چارچوب سازمان همکاری شانگهای مصوب شده، پایبند باشد.

موضوعات در دستور کار جلسات علنی شورای منطقه
ساختار ضد تروریستی سازمان همکاری شانگهای (RATS) و گروه های تخصصی آن؛ که در رویدادهای باز که از طریق RATS برگزار می شود.

روند پذیرش ایران در سازمان همکاری شانگهای 

نتیجه گیری مربوطه که توسط شورای کمیساریای سازمان مورد بررسی قرار گرفته و به  آن کشور ارائه می شود.

– بدون حق شرکت در تصمیم گیری در حین بحث حضور داشته باشد
 

سرود «سلام فرمانده» در پاکستان؛ اجتماع بزرگی دیگر در لاهور
سرود «سلام فرمانده» در پاکستان؛ اجتماع بزرگی دیگر در لاهور

گفتنی است، این روزها ویدیوهای بسیاری از همخوانی سرود "سلام فرمانده" توسط کودکان، نوجوانان ایرانی در فضاهای مجازی در شهرهای Read more

افزایش تلفات آتش سوزی در بنگلادش به ۳۴ کشته و صدها زخمی
افزایش تلفات آتش سوزی در بنگلادش به ۳۴ کشته و صدها زخمی

«انور حسین»، رئیس پلیس منطقه «سیتاکوندا» هم گفت که در میان مجروحان حداقل ۴۰ آتش‌نشان و ۱۰ پلیس وجود دارد Read more

کویت سفیر هند را احضار کرد
کویت سفیر هند را احضار کرد

حمایت مردم قزاقستان از اصلاحات قانون اساسی این کشور
حمایت مردم قزاقستان از اصلاحات قانون اساسی این کشور

Previous Post

طالبان: به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی افغانستان هرگز مطرح نیست

Next Post

روزهای فیلم سازمان همکاری شانگهای با حضور ایران در تاشکند برگزار می شود

کاظم روحانی نژاد

کاظم روحانی نژاد

Next Post

روزهای فیلم سازمان همکاری شانگهای با حضور ایران در تاشکند برگزار می شود


نوشته‌های تازه

  • کارشناسان افغان: امام خمینی(ره) الگوی حرکت‌های مبارزه با استکبار بود
  • دیپلمات پاکستانی: تمام همسایگان افغانستان نگرانی امنیتی دارند
  • وقوع انفجار در افغانستان؛ معاون والی بدخشان جان باخت
  • بازرسی در فرودگاه ها و مراکز امنیتی با استفاده از گیت فلزیاب و راکت بازرسی چگونه است | bayofa
  • لاوروف به تاجیکستان رفت
  • آموزش تعمیرات یخچال و فریزر آموزشگاه فنی حرفه ای دکتر برد | آموزشگاه کاسپین تبریز
  • امام خمینی (ره)؛ شخصیت چند بعدی تاریخ معاصر
  • تابلو LED آموزش نوشتن برنامه تابلو روان | asilight
  • آفات نباتی و تصمیم گیری در ترانزیت پنبه آسیای مرکزی از مسیر ایران
  • فاکس نیوز: جمهوریخواهان به دنبال اعمال تحریم های جدید علیه طالبان هستند
  • سرپرست وزارت انرژی طالبان: موضوع حق‌آبه ایران از راه گفت و گو قابل حل است
  • دوستان و دشمنان مردم افغانستان
  • مقامات افغان: مسئله خاصی در مرز اسلام قلعه – دوغارون وجود ندارد
  • مقام افغان خواستار لغو تحریم‌های جامعه جهانی علیه افغانستان شد
  • رویترز از مذاکرات مخفی مقامات ارشد طالبان با نخست وزیر قطر خبر داد
  • طالبان: خواستار تنش با همسایگان نیستیم
  • آسیای مرکزی با طرح‌های برداشت آب طالبان از آمودریا مخالفت کرد
  • غرب مسبب فقر و گرسنگی در افغانستان
  • دوره آموزش طراحی تاسیسات برق ساختمان با AutoCAD | elitarchgroup
  • کابلوف: روسیه درگیری مرزی ایران و افغانستان را تنش جدی نمی داند
  • کابلوف: درگیری مرز ایران و افغانستان جدی نیست
  • فرود اضطراری هواپیمای ایرانی در تاشکند به دلیل سکته یک مسافر
  • فرود اضطرای هواپیمای ایرانی در تاشکند به دلیل سکته یک مسافر
  • طالبان خواستار گسترش روابط اقتصادی و ترانزیتی با پاکستان شد
  • بمب اتم پاکستان ۲۵ ساله شد
  • حکومت طالبان افغانستان: داشتن روابط حسنه با ایران بخشی از سیاست ما است
  • گسترش همکاری با ایران، شاه بیت نشست سران اتحادیه اوراسیا
  • زمین لرزه شدید مناطقی از پاکستان را لرزاند
  • ادعای وزارت دفاع طالبان: ایران درگیری مرزی را آغاز کرد
  • طالبان افغانستان خواستار حل مسائل با ایران از طریق گفت و گو شد
  • همکاری برد-برد، نسخه چینی برای نظم نوین جهانی
  • پاکستان بار دیگر خواستار مقابله جدی طالبان افغانستان با تروریسم شد
  • ادعای مقام طالبان: حکومت کنونی افغانستان، حکومتی فراگیر است
  • مقام نروژی: اروپایی ها همکاری دیپلماتیک با طالبان را آغاز کنند
  • پیشنهاد قزاقستان برای سرمایه‌گذاری در بنادر ایران
  • شویگو: آمریکا با استفاده از گروههای تروریستی در افغانستان قصد بی ثبات کردن منطقه را دارد
  • رییسان جمهوری ازبکستان و سنگاپور بر گسترش همکاری‌های اقتصادی توافق کردند 
  • چین احداث خط لوله تامین گاز از ترکمنستان را سرعت می بخشد
  • چین ساخت خط لوله تامین گاز از ترکمنستان را سرعت می بخشد
  • امیرخان متقی خطاب به مردم سیستان و بلوچستان ایران: درد شما را درد خود می دانیم
  • پروازهای مستقیم میان افغانستان و چین از سرگرفته می‌شود
  • پارتی سالانه Litestar اخبار شرکت LED Litestar LED ، با مسئولیت محدود | asilight
  • زمین‌لرزه ۵.۲ ریشتری مناطقی از افغانستان را لرزاند
  • مقام افغان: سازمان ملل به نمایندگان طالبان اجازه حضور در جلسات را بدهد
  • تاجیکستان ۱۰۴ شهروند خود را از اردوگاه اسرای داعشی در سوریه تحویل گرفت
  • مقام پاکستانی: نگران جریمه ۱۸ میلیارد دلاری قرارداد گاز با ایران هستیم/آمریکا باید بپردازد
  • یادداشت تفاهم ساخت راه آهن چین- قرقیزستان – ازبکستان امضا شد
  • طالبان افغانستان: متعهد به همکاری‌های بیشتر با ایران هستیم
  • راهنمای خرید باربیکیو و انواع آن انواع جنس و قیمت | villasaze
  • پوش,قیمت کاشی سه بعدی, قیمت سرامیک سه بعدی, قیمت کف پوش سه بعدی,نمایندگی کاشی سه بعدی | espinassco
  • مسکو: حضور طالبان در نشست کازان به معنی به رسمیت شناختن آنان نیست
  • شی جین پینگ: چین و آسیای مرکزی آینده و سرنوشت مشترک دارند
  • شی جینپینگ: چین و آسیای مرکزی آینده و سرنوشت مشترک دارند
  • راکت بازرسی بدنی ZK D180 خرید و قیمت راکت بازرسی بدنی | zoomfing
  • نشست سران چین و آسیای مرکزی، نقطه عطف در روابط آسیایی
  • خودداری شمشیربازان عراقی از مسابقه با ‌ورزشکاران اسراییلی
  • یونیسف: با وجود ممنوعیت‌ها، کارمندان زن در افغانستان امدادرسانی می‌کنند
  • چین بر تمامیت ارضی، استقلال و امنیت کشورهای آسیای مرکزی تاکید کرد
  • چین از "عصر جدید" روابط با آسیای مرکزی استقبال کرد
  • مزیت‌ها و ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در توسعه مراودات اقتصادی با پاکستان
  • حضور سران ایران و پاکستان در نقطه مشترک مرزی به روایت تصویر
  • فیلم| اخطار رئیس جمهور به حاکمان افغانستان درباره حقابه هیرمند
  • رئیس‌جمهور خطاب به حاکمان افغانستان: حقابه مردم سیستان‌وبلوچستان را بدهید

درباه ما

مجله خبری آسیای میانه به رخدادهای روز آسیای میانه می پردازد

مارا دنبال کنید

دسته بندی

  • اخبار آسیای میانه
  • دسته‌بندی نشده

آخرین اخبار

کارشناسان افغان: امام خمینی(ره) الگوی حرکت‌های مبارزه با استکبار بود

16 خرداد 1402

دیپلمات پاکستانی: تمام همسایگان افغانستان نگرانی امنیتی دارند

16 خرداد 1402

© 2022 مجله خبری آسیای میانهمجله خبری آسیای میانهmiddleasia.ir.

No Result
View All Result
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2022 مجله خبری آسیای میانهمجله خبری آسیای میانهmiddleasia.ir.