این در حالی است که پیشتر یک موسسه بین المللی اقلیمی (CAN) در مورد پروژه ساخت نیروگاه هسته ای در قرقیزستان در اظهاراتی انتقادی گفته بود که «ساخت نیروگاه های هسته ای توسط روس اتم در آسیای مرکزی کاملاً ماهیت سیاسی دارد.»
به گفته این موسسه «منطقه آسیای مرکزی در حال حاضر از خشکسالی و کاهش جریان رودخانه رنج می برد و به دلیل تغییرات آب و هوایی، آب کمتری وجود خواهد داشت و برای سیستم خنک کننده رآکتور اتمی کافی نخواهد بود. نیروگاهه های هستهای فناوری فوقالعاده گرانقیمت و خطرناک هستند، ساخت آنها سالها طول میکشد و معمولاً فراتر از بودجه و چارچوب زمانی برآورد شده است.»
در گزارش ها به نقل از الکسی لیخاچف، مدیر کل روس اتم آمده است که ساخت چنین نیروگاه هسته ای در قرقیزستان نه تنها به استقلال انرژی این کشور کمک می کند، بلکه بر کیفیت زندگی مردم و توسعه پتانسیل علمی و فنی کل منطقه آسیای مرکزی نیز تأثیر می گذارد.
همچنین در بیانیه موسسه گفته شده است «ساخت یک نیروگاه هستهای در قرقیزستان ابه معنای دور شدن از پتانسیل عظیم انرژیهای تجدیدپذیر است که در این کشور وجود دارد».
به گزارش مجله خبری آسیای میانه از تارنمای خبری آکی پرس قرقیزستان، «الکسی لیخاچف»، مدیر کل شرکت روساتم امروز سهشنبه با «طالایبک ابرایف» وزیر انرژی قرقیزستان در باره ساخت یک نیروگاه هسته ای در قرقیزستان گفت و گو می کند و دو طرف توافقنامه ای در این مورد امضا می کنند.
به گزارش پایگاه اینترنتی نیکی آسیا، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان بدنبال راهحلهایی برای مقابله با قطع برق از جمله استفاده از نیروگاههای هستهای هستند. قرقیزستان آخرین کشوری بود که در ماه ژانویه سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که بدنبال ساخت یک نیروگاه هستهای با کمک روسیه است.
فروردین ماه امسال نماهنگ و سرود سلام فرمانده با صدای ابوذر روحی و به تهیه کنندگی حجتالسلام سعید نعیمی تهیه Read more
سخنگوی انجمن کانتینرهای داخلی بنگلادش (BICA) گفته برخی از کانتینرها در این انبار که متعلق به بخش خصوصی است، حاوی Read more
«احمد بن حمد الخلیلی» مفتی عمان نیز در توئیتی نوشت: جسارت وقیحانه سخنگوی رسمی حزب افراطی حاکم هند به پیامبر Read more