روزنامه ۸ صبح کابل نیز در خبری اعلام کرد، برخی استادان ادبیات دانشگاههای خصوصی در کابل میگویند که طالبان با صدور دستورالعملی، تعداد واحدهای ثقافت اسلامی را سه برابر کردهاند و به همین دلیل دانشگاههای خصوصی مضمون ادبیات فارسی دری را از برنامه درسی خود حذف و ثقافت را جایگزین آن کردهاند.
حذف «ادبیات فارسی دری» از برنامه درسی برخی دانشگاههای خصوصی و جایگزینی «فرهنگ اسلامی»
به گزارش مجله خبری آسیای میانه از خبرگزاری جمهور افغانستان، رهبر طالبان در این فرمان افزوده است که تلاش شود شیوخ مشهور محلی در محل خودشان بهعنوان معلم تعیین شوند.
گفته میشود که دستورالعمل افزایش واحدهای ثقافت اسلامی به تمام دانشگاههای خصوصی فرستاده شده است.
ملا هبتالله گفته است که هر یک از مدارس جهادی باید ظرفیت ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر خوابگاه نیز داشته باشد و کمک هزینه تحصیلی روزانه هر دانش آموز ۱۵۰ افغانی ذکر شده است.
او میگوید که با حذف آموزش ادبیات فارسی دری، بیکار شده است.
گفته شده که هر مدرسه جهادی باید هشت کارمند (خادم) شامل یک نفر مدیر مدرسه، یک نفر ناظم، دو راننده، سه نفر آشپز و سه نفر نانوا داشته باشد.
مقیم مهران استاد پیشین ادبیات فارسی دری دانشگاه خصوصی کاتب، روز یکشنبه ۲۹ خرداد در صحبت با روزنامه ۸صبح این موضوع را تایید کرد.
به گفته آنها، اکنون استادان ادبیات این دانشگاهها بیکار شدهاند.
بر اساس این گزارش، مقرر شده است هر مدرسه جهادی ۱۰ معلم داشته باشد از جمله سه نفر شیوخ حدیث با ۲۵ هزار افغانی حقوق، سه شیوخ “موقوفعلیه” با ۲۰ هزار افغانی حقوق، سه استاد فنون با ۱۵ هزار حقوق و یک تن استاد دارالحفاظ با ۲۰ هزار افغانی حقوق تعیین شده است.
به گفته مهران، آموزش ادبیات فارسی دری پس از آن از سوی اداره دانشگاه کاتب حذف شد که وزارت تحصیلات عالی طالبان در دستورالعملی رسمی به دانشگاه دستور داد تا تعداد واحدهای ثقافت اسلامی را از یک واحد به سه واحد افزایش دهد.
در این فرمان، تشکیل و هزینههای مدارس جهادی نیز توضیح داده شده است.
به این ترتیب، به گفته مهران اداره دانشگاه کاتب مضمون ادبیات فارسی دری را حذف و ثقافت را جایگزین آن کرده است.
فروردین ماه امسال نماهنگ و سرود سلام فرمانده با صدای ابوذر روحی و به تهیه کنندگی حجتالسلام سعید نعیمی تهیه Read more
پیش از این، وزارت خارجه قطر هم درپی اهانت سخنگوی رسمی حزب حاکم هند به رسول گرامی اسلام (ص) سفیر Read more