مجله خبری آسیای میانه
  • اخبار آسیای میانه
No Result
View All Result
  • اخبار آسیای میانه
No Result
View All Result
مجله خبری آسیای میانه
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار آسیای میانه

بشردوستی با چاشنی تبعیض – ایرنا

کاظم روحانی نژاد توسط کاظم روحانی نژاد
27 اسفند 1401
in اخبار آسیای میانه
0

“توماس نیکلاسن” نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان به تازگی در یک پیام توئیتری از یک زمستان بسیار سخت برای مردم افغانستان خبر داد و از کشورهای جهان و به ویژه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، چین و روسیه نیز برای کمک به افغانستان دعوت کرد.

بشردوستی با چاشنی تبعض

با ادامه روند امتناع برخی از این کشورهای اسلامی برای کمک به همکیشان خود، لازم است اشاره شود که امارات متحده عربی سال میلادی جاری ۳۰۹ میلیون دلار به صندوق کمک های بشردوستانه سازمان ملل برای ۲۳ کشور جهان کمک کرد که از این مبلغ ۱۷۱ میلیون دلار به اتیوپی اختصاص یافت اما فقط ۱ میلیون و ۹۰۰ میلیون دلار از آن به افغانستان تعلق گرفت.

این دومین تماس تلفنی رهبران دو کشور در یک ماه گذشته است. بن سلمان و زلنسکی ۳۱ شهریور ماه نیز تلفنی گفت وگو کرده بودند.

وزارت خارجه عربستان نیز یک ماه پیش اعلام کرد : روسیه در چارچوب توافق تبادل اسیران جنگی با میانجیگری عربستان، ۱۰ اسیر خارجی از جمله دو تبعه انگلیس و سه سوئدی، یک کروات و یک شهروند مغرب را آزاد کرد.

البته سخنگویان سازمان همکاری اسلامی و بانک توسعه اسلامی تاکنون به درخواست خبرنگاران برای احتمال وجود انواع دیگر کمک های انسانی به مردم افغانستان پاسخی ندادند و حتی برخی گزارش ها نیز حاکی است که این مبلع ناچیز (۵۲۵ هزار دلاری) نیز به حقوق کارکنان و مشاوران این دو نهاد اسلامی اختصاص یافته است.

بشردوستی با چاشنی تبعض

به گزارش خبرگزاری امارات (وام)، امارات ۱۸.۳۶ میلیون درهم (۵ میلیون دلار آمریکا) نیز در پاسخ به درخواست اضطراری سازمان ملل متحد و طرح واکنش منطقه ای برای پناهندگان اوکراینی به اوکراین کمک کرد؛ اقدامی که به عنوان بازتابی از تعهد این کشور به اصول بشردوستانه و همبستگی در درگیری ها معرفی شد.

افغانستان صرفا نمونه ای از یک کشور اسلامی نیازمند به کمک های بشردوستانه است، در حالی که مردم کشورهای اسلامی دیگر همچون یمن، سوریه، سومالی و غیره نیز به کمک‌های بشردوستانه جهانی به ویژه از سوی کشورهای ثروتمند اسلامی نیازمند دارند. 

کمک ۴۰۰ میلیون دلاری ریاض به کی یف در حالی انجام می گیرد که این کشور اسلامی  امسال فقط ۱۱ میلیون دلار به افغانستان کمک کرده است، تا جایی که نیل ترنر نروژی و مدیر شورای پناهندگان افغانستان این کشور اسلامی را جزو ملت فراموش شده جهان توسط مسلمانان توصیف کرد.

در دسامبر ۲۰۲۱ (آذر۱۴۰۰) وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های‌اسلامی در اسلام آباد پایتخت پاکستان تصمیم گرفتند یک صندوق ویژه کمک‌های بشردوستانه در بانک توسعه اسلامی راه اندازی کنند تا بتواند کمکی به بحران انسانی در افغانستان باشد.

هفته گذشته، “شیخ محمد بن‌زاید آل‌نهیان”، رئیس دولت امارات متحده عربی هم بعد از یک تماس تلفنی با زلنسکی فرمانی صادر کرد که بر اساس آن ۱۰۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه به اوکراین ‌روانه شد.

به گزارش خبرگزاری “واس” عربستان، ولیعهد عربستان در این تماس حتی بر آمادگی کشورش برای ادامه تلاش‌های میانجی‌گرانه برای کاهش تنش میان دولت کی‌یف و مسکو تاکید کرد.

اقدام این سه کشور اسلامی مزبور برای یک کشور اروپایی که بیشتر تحت تاثیر سیاست های دیکته شده آمریکا قرار دارند، در حالی صورت می گیرد که بیش از ۱۰ ماه از در خواست سازمان ملل برای کمک به مردم افغانستان می گذرد و ظاهرا تاکنون فقط نیمی از این مبلغ و آن هم نه از سوی کشورهای اسلامی تامین شده است.

این همه در حالی است که در گوشه دیگری از جهان جنگی با هدایت آمریکا در اوکراین و در شرق اروپا درگرفته است و برخی از همین کشورهای اسلامی از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی کمک های مالی قابل توجهی را در اختیار دولت اوکراین قرار داده اند، غافل از اینکه در همسایگی خود در همین قاره آسیا همکیشان مسلمان آنها در فلسطین و یا افغانستان بیش از مردم اوکراین به آن کمک ها محتاج هستند.

قطر نیز که دارای بالاترین درآمد سرانه در سطح جهان است، کمتر از یک میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ به صندوق کمک های بشردوستانه سازمان ملل کمک کرد که از این مبلغ ۵۰۰ هزار دلار به مردم کامرون در آفریقا تعلق گرفت.

این درحالی است که آمریکا و برخی کشورهای غربی تقریبا ۱۰ میلیارد دلار از دارایی های همین مردم نیازمند به کمک های بشردوستانه افغانستان را به نفع خود بلوکه کرده اند و برخی گزارش ها نیز حکایت از آن دارد که بخش قابل توجهی از کمک های سازمان ملل متحد به افغانستان به جای مردم این کشور بحران زده، صرف حقوق و هزینه های کارکنان و مشاوران این نهاد بین المللی می شود که عمدتا از شهروندان کشورهای غربی هستند.

دو هفته قبل بود که “ولودیمیر زلنسکی” رئیس جمهوری اوکراین از کمک بشردوستانه ۴۰۰ میلیون دلاری (۴۱۱ میلیون یورو) عربستان سعودی به کشورش خبر داد که در تماس تلفنی او با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مطرح شد.

با وجود اینکه طبق درخواست سازمان ملل متحد ۴.۲۹ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین درخواست و تاکنون ۶۸ درصد آن تامین شد (یعنی ۲۰۰ میلیون دلار کمتر از کمکی که برای مردم افغانستان درخواست شده بود که تحت تحریم های آمریکا هم قرار دارند)، اما تاکنون کمکی از سوی کشورهای اسلامی به افغانستان ارائه نشد.

ابوظبی اسفند ماه گذشته هم یک هواپیما حامل ۳۰ تن کمک های بهداشتی اضطراری و تجهیزات پزشکی را به عنوان بخشی از تلاش های امداد اضطراری خود برای کمک به اوکراین ارسال کرد.

طبق اعلام این بانک در ماه اوت (مرداد) فقط ۵۲۵ هزار دلار به فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جامعه هلال احمر برای کمک به فعالیت های بشردوستان در افغانستان تعلق گرفت.

خبرگزاری ای پی پی پاکستان هم اسفند ماه سال گذشته در گزارشی اعلام کرد، دولت این کشور یک محموله ۱۵ تنی کمک‌های بشر دوستانه شامل اقلام بهداشتی، دارویی، مواد غذایی، پوشاک، وسایل گرمایشی و دیگر نیازهای لازم را به درخواست اوکراین به این کشور ارسال کرد.

به گزارش العربیه انگلیسی، اهدای این کمک بشردوستانه تازه‌ترین موردی است که امارات متحده عربی برای اوکراین جنگ‌زده در نظر می‌گیرد.

این کشور در ماه‌های اخیر کمک‌های امدادی مشابهی به اوکراین ارسال کرد و حتی در پاسخ به درخواست فوری سازمان ملل متحد، یک فروند هواپیماهای حامل کمک برای پناهندگان اوکراینی در لهستان و مولداوی نیز اعزام کرد.

به‌ اعتقاد برخی تحلیلگران مردم مسلمان افغانستان به عنوان یک کشور اسلامی در میان تقریبا یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون جمعیت مسلمان جهان تقریبا فراموش شده هستند چرا که بسیاری از کشورهای اسلامی دیگر نیز گرفتار بحران‌های طبیعی و یا ساخته دست و فکر بشر هستند که آنها نیز به کمک‌های مشابه نیاز دارند و این درحالی است‌ که‌ بیشتر سازمان‌های امدادرسانی بین المللی اسلامی از محدودیت های منابع زیرساختی و دولتی رنج می برند.

به دنبال این درخواست کشورهای اسلامی ثروتمندی چون عربستان، امارات، ترکیه و کویت هیچ پاسخی به این درخواست و یا درخواست های مکرر دیگر سازمان ملل و سازمان های مردم نهاد بین المللی در این خصوص ندادند.

بشردوستی با چاشنی تبعض

همانگونه که ترنر اشاره کرد افغانستان فراموش شده است، بنابراین بعید نیست با توجه به اینکه جنگ در اوکراین و سایر بحران‌ های بشردوستانه در سراسر جهان ادامه دارد، کشورهای جهان تمایل کمتری برای کمک به کشورهای اسلامی داشته باشند و با توجه به در پیش بودن زمستانی تقریبا سخت در افغانستان و حتی دیگر کشورهای اسلامی ضرورت ایجاب می کند که کشورهای ثروتمند اسلامی همراه با کمک به کشورهای غیراسلامی توجه کافی و لازم را نیز به همکیشان و همسایگان خود داشته باشند.



منبع

سرود «سلام فرمانده» در پاکستان؛ اجتماع بزرگی دیگر در لاهور
سرود «سلام فرمانده» در پاکستان؛ اجتماع بزرگی دیگر در لاهور

فروردین ماه امسال نماهنگ و سرود سلام فرمانده با صدای ابوذر روحی و به تهیه کنندگی حجت‌السلام سعید نعیمی تهیه Read more

افزایش تلفات آتش سوزی در بنگلادش به ۳۴ کشته و صدها زخمی
افزایش تلفات آتش سوزی در بنگلادش به ۳۴ کشته و صدها زخمی

علت آتش‌سوزی تاکنون مشخص نشده است، اما مقام های آتش‌نشانی می‌گویند که احتمال می‌رود آتش‌سوزی در یک کانتینر حاوی پراکسید Read more

کویت سفیر هند را احضار کرد
کویت سفیر هند را احضار کرد

پیش از این، وزارت خارجه قطر هم درپی اهانت سخنگوی رسمی حزب حاکم هند به رسول گرامی اسلام (ص) سفیر Read more

حمایت مردم قزاقستان از اصلاحات قانون اساسی این کشور
حمایت مردم قزاقستان از اصلاحات قانون اساسی این کشور

«نورلان ابدیروف» در ادامه افزود: «درصد آنهایی که از این همه پرسی حمایت کردند به ۷۷.۱۸ درصد یعنی ۶ میلیون Read more

Previous Post

کریدور شمال-جنوب و بندر چابهار؛ جایگاه راهبردی ایران

Next Post

گزارش سازمان جهانی بهداشت؛ شیوع گسترده بیماری‌های عفونی در افغانستان

کاظم روحانی نژاد

کاظم روحانی نژاد

Next Post

گزارش سازمان جهانی بهداشت؛ شیوع گسترده بیماری‌های عفونی در افغانستان


نوشته‌های تازه

  • زمین لرزه ۶.۸ ریشتری پاکستان را به شدت لرزاند
  • لاوروف : درها برای پیوستن گرجستان به نشست ۳+۳ باز است
  • خاندوزی: با همکاری روسیه تا سال ۲۰۲۵ کریدور شمال-جنوب را راه‌اندازی می‌کنیم
  • سفر بی سروصدای هیات اطلاعاتی طالبان افغانستان به پاکستان 
  • طالبان از سرکوب داعش در افغانستان خبر داد
  • حزب حاکم قزاقستان پیشتاز انتخابات پارلمانی
  • جمهوری آذربایجان خطاب به ارمنستان: واقعیت جنگ ۴۴ روزه را بپذیرید
  • اتاق تجارت مشترک ایران و افغانستان پس از ۱۸ سال فعال می‌شود
  • ایران آماده همکاری با افغانستان در بخش کشاورزی است
  • ایران آماده خرید محصولات و میوه‌ افغانستان است
  • قزاقستانی‌ها امروز پای صندوق رای می‌روند
  • سفر وزیر خارجه انگلیس به قزاقستان
  • طالبان: نرخ تورم در افغانستان ۵۰ درصد کاهش یافته است
  • ازبکستان راه‌اندازی سیستم پرداخت واحد را در آسیای مرکزی ارائه می‌دهد
  • کمبود بودجه کمک های نهاد سازمان ملل به افغانستان را کاهش داد
  • کاظمی قمی از افزایش تعاملات تجاری با افغانستان خبر داد
  • 6 ویژگی که باعث جذابیت یک اتاق فرار می‌شود بلاگ تخفیفان | allescape
  • طالبان: برای جلوگیری از درگیری‌های مرزی دنبال راهکار عملی هستیم
  • رئیس موسسه پاکستانی: توافق ایران و عربستان حرکتی برای تغییر نظم جهانی است
  • گسترش همکاری های تجاری-اقتصادی، محور ملاقات مقام ترکمنستانی و سفیر ایران
  • ارزش صادرات افغانستان در سال ۱۴۰۱ به ۱.۹ میلیارد دلار رسید
  • یونسکو: با ادامه ممنوعیت آموزش دختران، یک نسل افغانستان در خطر است
  • افول غرب و ظهور «نگاه به شرق»؛ روایت نخبگان پاکستان از اهمیت توافق تهران-ریاض
  • هیاتی از طالبان برای بررسی مشکلات مهاجرین افغان به ایران سفر کرد
  • احتمال احضار دولت بایدن در صورت ارائه نکردن اسناد خروج از افغانستان
  • احتمال احضار دولت بایدن در صورت عدم ارائه اسناد خروج از افغانستان
  • سازمان ملل: افغانستان بزرگ‌ترین بحران بشردوستانه را در پیش رو دارد
  • هند کارمندان وزارت خارجه طالبان را آموزش می‌دهد
  • فرود اضطراری هواپیمای مسافربری هند در پاکستان
  • داعش مسئولیت انفجار دیروز مزارشریف را برعهده گرفت
  • داعش مسئولیت انفجار روز گذشته مزار شریف را به عهده گرفت
  • مراسم بزرگداشت حکیم نظامی داستان سرای ایرانی در ترکمنستان
  • گوترش و زرداری بر اهمیت افغانستان صلح‌آمیز تاکید کردند
  • شکست یک‌جانبه‌گرایی؛ همکاری ایران و روسیه استیلای آمریکا را کمرنگ‌تر کرده است
  • شکست یکجانبه گرایی؛ همکاری ایران و روسیه استیلای آمریکا را کمرنگ تر کرده است
  • تاکید هند و آسیای مرکزی بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان
  • ازبکستان یادداشت تفاهم ایران برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را تایید کرد
  • انفجار در جمع خبرنگاران در مزار شریف/تعدادی کشته و مجروح شدند
  • طالبان از توافق ایران و عربستان استقبال کرد
  • طالبان خواستار کرسی نمایندگی در سازمان ملل شد
  • سلاجقه: مراودات زیست محیطی ایران و ترکمنستان تقویت می‌شود
  • اختلاف نظر میان دموکرات‌ها و جمهوریخواهان بر سر تصمیم بایدن به خروج از افغانستان
  • قزاقستان انتخابات زودهنگام برگزار می‌کند
  • مطالبه پاکستان از طالبان افغانستان برای پایبندی به پیمان دوحه
  • اتحادیه اوراسیا و چین همکاری‌های اقتصادی خود را افزایش می‌دهند
  • چین و اتحادیه اقتصادی اوراسیا همکاری‌های اقتصادی خود را افزایش می‌دهند
  • مقام سیاسی پیشین افغانستان: نشست بٌن دو باید برگزار شود
  • نشست سازمان پیمان جمعی برای کاهش تنش مرزی تاجیکستان و قرقیزستان
  • اتحادیه اروپا از عدم حمایت و پشتیبانی از مقاومت مسلحانه در افغانستان خبر داد
  • واکنش عمران خان به خبر رسانه ها درباره اقدام پلیس پاکستان برای دستگیری وی
  • مرکز بزرگ تجاری و نمایشگاه دائمی ایران در کابل افتتاح شد
  • تراژدی آوارگان افغان؛ افزایش تلفات جان باختگان واژگونی قایق در آبهای ایتالیا
  • تفاهم‌نامه یک میلیارد دلاری سرمایه‌گذاران روسیه، ایران و پاکستان با طالبان
  • تشییع بی سابقه یک روحانی شیعه در باکو
  • ۶ عضو داعش در هرات کشته شدند
  • فاجعه راه‌آهن یونان؛ شمار قربانیان به ۵۷ نفر افزایش یافت
  • توافقنامه دوحه نباید برائتی برای جنایات آمریکا در افغانستان باشد
  • تشدید حملات به مواضع طالبان پاکستانی در افغانستان 
  • آمریکا: نیازی به رضایت افغانستان برای اقدامات نظامی نداریم
  • طالبان: آمریکا اجازه تعامل کشورها با افغانستان را نمی دهد
  • ایران؛ مسیر طلایی برای دسترسی آسیای مرکزی به جهان
  • اعمال فشار بر روسیه، هدف اصلی سفر بلینکن به آسیای مرکزی
  • همکاری‌های اطلاعاتی و آموزشی پلیس مواد مخدر ایران و پاکستان گسترش می‌یابد

درباه ما

مجله خبری آسیای میانه به رخدادهای روز آسیای میانه می پردازد

مارا دنبال کنید

دسته بندی

  • اخبار آسیای میانه
  • دسته‌بندی نشده

آخرین اخبار

زمین لرزه ۶.۸ ریشتری پاکستان را به شدت لرزاند

1 فروردین 1402

لاوروف : درها برای پیوستن گرجستان به نشست ۳+۳ باز است

1 فروردین 1402

© 2022 مجله خبری آسیای میانهمجله خبری آسیای میانهmiddleasia.ir.

No Result
View All Result
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2022 مجله خبری آسیای میانهمجله خبری آسیای میانهmiddleasia.ir.