گزارش سه ماهه اداره بازرسی ویژه میافزاید که سازمانهای کمکرسان به دلیل کمبود بودجه با کاهش چشمگیر مواد غذایی روبه رو شدند و انتظار میرود میلیونها افغان در ماههای آینده با سطوح گرسنگی شدید مواجه شوند.
این نهاد در مورد حقوق زنان بیشتر نگرانیهای سایر سازمان های بینالمللی را مطرح کرده است. اما میگوید با وجود تقاضاهای آمریکا و سایر کشورهای جوامع بینالملل، طالبان سیاستهایی را در قبال زنان افغانستان اتخاذ کرده که شبیه سیاستهای این گروه در ده ۹۰ میلادی است.
گزارش «سیگار» بحران انسانی افغانستان را همچنان وخیم گزارش میدهد و میافزاید که ۱۸.۹ میلیون نفر با گرسنگی شدید دشت و پنجه نرم میکنند؛ گرسنگیای که این نهاد آمریکایی آن را تهدید کننده زندگی توصیف کرده است.
سیگار در پایان گزارش خود خاطرنشان کرد گروه طالبان هیچگاه متعهد به احترام گذاشتن به معیارهای جهانی حقوق بشر نشده است. در ده ماه گذشته، طالبان با صدور فرمانهایی شبیه دوره اول خود، زنان و دختران افغانستان را از زندگی اجتماعی محروم کرده اند.
به گزارش روز چهارشنبه مجله خبری آسیای میانه از خبرگزاری «جمهور» افغانستان، این نهاد آمریکایی درحالی نسبت به وخیم تر شدن بحران انسانی در افغانستان هشدار داده که درباره اشغال نظامی ۲۰ سال افغانستان توسط آمریکا به عنوان عامل اصلی این بحران، سکوت کرده است.
اداره بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان در این گزارش اعلام کرده است حدود ۱۹ میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید مواجه اند و وضعیت زنان نیز در حال بدتر شدن است. گزارش «سیگار» که قبلاً بر حیف و میل کمکهای امریکا، فساد اداری و مسائل نظامی متمرکز بود، این بار سرکوب زنان توسط طالبان را به عنوان یک نگرانی جدی برجسته کرده است.
این سازمان همچنین گفت ۶ میلیون نفر با شرایط نزدیک به قحطی روبه رو هستند و احتمالاً کمکهای اضطراری تا ماه نوامبر به شدت کاهش مییابد و تنها میتوان به ۸ درصد جمعیت در افغانستان کمک رساند.