پیش بینی می شود با استفاده از این کریدور حمل و نقل چندوجهی، تردد کالا از چین به افغانستان از ۳۵۰۰ کانتینر در سال میتواند تا ۶۰ هزار کانتینر در سال افزایش یابد.
در بیانیه اداره خط آهن ازبکستان گفته شده بود: “طرفین در مورد ساماندهی کریدور جدید چین، قرقیزستان، ازبکستان و افغانستان و ایجاد شرایط سودمند متقابل برای تردد کالا از طریق این کریدور و مهمتر از همه معرفی تعرفههای رقابتی گفتگو کردند. “
به گزارش روز یکشنبه مجله خبری آسیای میانه از خبرگزاری صدای افغان(آوا)، اداره خطوط راه آهن طالبان در بیانیهای اعلام کرد این اداره با ادارات خط راه آهن چین، ازبکستان و قرقیزستان برای ایجاد کریدور اقتصادی مشترک توافقنامهای را امضا کرده است.
برپایه این بیانیه اداره خط آهن ازبکستان خاطرنشان کرده بود برنامه ریزی هایی صورت میگیرد تا محمولههای تجارتی از کاشغر چین به منطقه اوش قرقیزستان از طریق جاده برسد و سپس از طریق راه آهن از خاک ازبکستان به حیرتان افغانستان منتقل شود.
پیشتر دفتر مطبوعاتی اداره خط آهن ازبکستان گفته بود نمایندگان این کشور به همراه قرقیزستان و افغانستان، چگونگی ایجاد یک کریدور مشترک حمل ونقل با چین را بررسی کرده اند.
در بیانیه این اداره اعلام شده است اجرای این توافقنامه باعث افزایش عواید و کاهش قیمت کالاهای وارداتی خواهد شد و همچنین زمینه اشتغال هزاران نفر را در افغانستان فراهم میکند.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، پس از اجرای این توافقنامه، کالاهای تجاری که پیش از این طی دو ماه از چین به افغانستان و بالعکس میرسید به مدت زمانی دو هفته کاهش خواهد یافت.
خبرگزاری دولتی باختر هم گزارش داده که این توافقنامه در پایان نشست دو روزه تاشکند، پایتخت ازبکستان به امضا رسیده است.
افغانستان علیرغم این که فاقد شبکه خط راه آهن است اما به طور محدود به شبکه راه آهن برخی از کشورها از جمله ترکمنستان، ازبکستان و ایران متصل است.