با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، غرب فشارها بر روسیه را تشدید کرد، این امر موجب افزایش قیمت برق، سوخت و مواد غذایی در برخی نقاط جهان شد.
کارشناسان صندوق بین المللی پول اعلام کردند که این ضربه منفی در کنار بی ثباتی مجموعه ای از صندوقهای سرمایه گذاری می تواند موجب تشدید خروج وجوه از این صندوقها و بحرانی تر شدن بازارها شود.
روسیه هدف از این عملیات را آزادسازی دونباس و پاکسازی اوکراین از وجود نئونازی ها در سازمان های دولتی این کشور اعلام کرده است.
صندوق بین المللی پول نیز به تازگی هشدار داده است که اوضاع مرتبط با اوکراین ممکن است موجب ارزیابی مجدد غیر قابل پیش بینی از ریسکها و افزایش بی نظمی در شرایط مالی جهان شود که نتیجه آن فشار وارد آوردن بر بازارهای جهانی است.
به گزارش روز دوشنبه مجله خبری آسیای میانه به نقل از پایگاه خبری سازمان ملل در ژنو، افزایش فقر در میان کودکان می تواند زمینه را برای بالارفتن ترک تحصیل و مرگ و میر نوزادان فراهم آورد.
در برهه کنونی بانک مرکزی اکثریت کشورهای جهان برای کند کردن رشد تورم که خود وخامت اقتصادی را تشدید خواهد کرد، سود سپرده را افزایش دادهاند.
پوتین روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد در پنجشنبه ۵ اسفند عملیاتی ویژه نظامی را علیه اوکراین آغاز و روابط پرتنش مسکو با کییف را وارد مرحله رویارویی نظامی کرد که درگیریها در اوکراین و واکنشها به این تصمیم، همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، داده های آماری ۲۲ کشور در سراسر منطقه نشان می دهد کودکان سنگین ترین بار ناشی از بحران اقتصادی آغاز جنگ اوکراین را به خود اختصاص می دهد.
در گزارش تازهای که از صندوق بین المللی پول و درباره ثبات مالی در بازارهای جهانی منتشر شد، آمده است که شرایط در اوکراین موجب خواهد شد که ارزیابی ریسکهای غیرقابل پیش بینی بار دیگر مورد ارزیابی قرار گرفته و بی نظمی در شرایط مالی جهان نیز تشدید شود.