زعفران یا طلای سرخ از جمله تولیدات مهم افغانستان است و در چند سال اخیر اکثر مردم به کشت این محصول روی آورده اند.
به گفته امین، در سه ماه اول سال گذشته ۲۰ کیلوگرم زعفران از هرات به کشورهای خارج صادر شده بود اما امسال این رقم در سه ماه نخست به 388 کیلوگرام افزایش یافته است.
در همین حال، مسئولان طالبان در هرات از پشتبانی همه جانبه از فرآورده های داخلی خبر میدهند.
وی افزود: به دلیل نبود پروازهای خارجی ، این میزان صادرات از مرز زمینی صورت گرفته است.
به گفته وی در صورت فراهم شدن زمینه تعامل جهان با افغانستان و ثابت ماندن میزان تقاضا، زعفران هرات درآمدزایی خوبی برای کشور در پی خواهد داشت.
مولوی نعیم الحق حقانی، رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات بیان کرد: زعفران از جمله محصولات مرغوب کشور و هرات می باشد و حکومت در تلاش ایجاد بازار و رشد این محصول است.
به گزارش روز جمعه مجله خبری آسیای میانه به نقل از خبرگزاری جمهور افغانستان ، محمد یوسف امین، مدیر اجرایی اتاق بازرگانی و سرمایه گذاری هرات با اعلام این خبر گفت : میزان صادرات زغفران نسبت سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.
از سوی دیگر عبدالواحد، یکی از کشاورزان هرات می گوید خشکسالی گریبانگیر کشاورزان ، بر میزان تولید و برداشت زعفران تاثیر اساسی دارد.
در این میان، هرات در حوزه غرب کشور مقام اول کشت و تولید زعفران را به خود اختصاص داده و محصول زعفران این ولایت از شهرت جهانی و بین المللی برخوردار است.
عبدالخالق خدادادی، یکی از صادرکنندگان زعفران در هرات میگوید بعد از باز گشایی بازارهای جهانی به روی محصولات کشور میزان صادرات زغفران هرات هم رشد کرده است و قمیتها رضایتبخش میباشد.
به گفته وی در صورت همکاری مسولان دولتی با کشاورزان برای مقابله با چالش کم آبی، تولیدات زعفران در هرات رشد خواهد کرد.