پیش از این، عبدالله عبدالله و حامد کرزی و بیشتر چهرههای سیاسی و مردم افغانستان از شیوه خارج شدن اشرف غنی از افغانستان انتقاد کرده و او را مسوول اوضاع کنونی در کشور دانسته اند.
رئیس جمهور فراری افغانستان همچنین خاطر نشان کرد: من تا دم مرگ ایستاده بودم همان روز صبح ما جلسه کابینه داشتیم اما همه کشور را ترک کرده بودند و قرار بود بروم به وزارت دفاع، اما وزیر دفاع قبل تر از من در هواپیما نشسته بود، من آخرین کسی بودم که به ترک از افغانستان مجبور شدم.
اشرف غنی در این گفتوگو خودش را براساس قانون اساسی رییس جمهور کنونی افغانستان خواند، در حالی که پس از فرار کردن، امرالله صالح معاون نخست او گفته بود که براساس حکم قانونی اساسی او سرپرست مشروع ریاست جمهوری است.
غنی در ادامه مدعی شد که دستهای زیای در سقوط دولت نقش داشتند و او آخرین کسی بود که افغانستان را ترک کرد.
غنی اضافه براین از چگونگی حکومت کنونی در افغانستان نیز انتقاد کرد و گفت که مقاومت مسلحانه بر ضد طالبان پشتیبانی نمیکند.
محمد اشرف غنی تاکید کرد: من از هیچ مقاومتی حمایت نمیکنم اما اعلام میکنم مسیری که افغانستان هم اکنون در آن قرار دارد اشتباه است و اگر طالبان همین مسیر را ادامه دهند، جبهههای دیگر نیز تشکیل خواهد شد چون مردم افغانستان اتحاد دارند.
به گزارش مجله خبری آسیای میانه، اشرف غنی در مصاحبه با شبکه “ای بی ان” ، عبدالله عبدالله را مسئول عدم تحکیم جمهوریت و زلمی خلیلزاد نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان را شخص بیکفایت و نفاقافکن خواند.