پیش از این، چندین کشور با نگرانی از این موضوع، از جامعه جهانی خواسته اند که در باره حضور فعالیتهای تروریستی در افغانستان به طور جدی اقدام کنند.
اما پیش از این طالبان بارها تاکید کرده که هیچ کشور خارجی از افغانستان تهدید نخواهد شد.
به گزارش مجله خبری آسیای میانه، طالبان پیش از این بار در پاسخ به هند و پاکستان که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد از حضور گروههای هراسافکن تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند، نگرانی کشورها را بی اساس دانست و اعلام کرد: هیچ گونه شواهدی وجود ندارد که خاک افغانستان برای کشورهای دیگر تهدید باشد.
بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان، گفت: نگرانی درباره حضور گروههای مانند لشکر طیبه و جیش محمد برخاسته از اطلاعات نادرست این کشورها است و افغانستان منافع هیچ کشوری را تهدید نمیکند.
عامر خان، معاون نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد نیز در این باره گفت: ما باید یک استراتژی جامع ضد تروریسم ایجاد کنیم و پاکستان با احترام به حاکمیت و قلمرو افغانستان از تلاشهای مبارزه با تروریسم حمایت خواهد کرد.
رییس افبیآی، اداره تحقیقات فدرال امریکا گفته است این گروهها در داخل افغانستان فعالیت دارند و این واقعیت افغانستان است.
در این گزارش به نقل از مقامهای امریکایی آمده که این دو گروه در حال برنامهریزی حمله به امریکا و جهان هستند.
همچنین به نقل از «هیبتالله علیزی»، آخرین رئیس ستاد ارتش پیشین افغانستان گفته شده است که عبدالله بن لادن، پسر اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده به ولایات غزنی و هلمند سفر کردهاست.
به گزارش روز چهارشنبه مجله خبری آسیای میانه از خبرگزاری جمهور، فاکس نیوز در گزارشی گفت: با وجودی تعهد طالبان در توافقنامه صلح دوحه، داعش و القاعده دوباره به افغانستان برگشتهاند.
نماینده هند در سازمان ملل متحد، گفت: در قطعنامه ۲۵۹۳ شورای امنیت ملی بیان شده است که قلمرو افغانستان نباید برای پناه دادن به برنامهریزی، آموزش یا تامین مالی حملههای تروریستی به ویژه افراد و نهادهای تروریستی از جمله لشکر طیبه و جیش محمد که توسط شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده است، استفاده شود.
در این گزارش به نقل از «ناهید فرید» عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان آمده است که ۴۵۰۰ جنگجوی داعش در افغانستان فعالیت دارند.
فاکس نیوز افزوده که ۱۵ ماه پس از بهقدرت رسیدن طالبان در افغانستان، این دو گروه به افغانستان برگشتهاند.