گزارش ماه اوت اعضای جمهوری خواه کنگره در باره خطر قرار گرفتن اطلاعات در باره تاکتیک ها و روش های رزمی آمریکا توسط کماندوهای افغان آموزش دیده توسط یگان شیرهای دریایی نیروی دریایی یا کلاه سبزهای نیروی زمینی این کشور، در اختیار گروه تروریستی داعش یا روسیه و یا حتی جنگیدن برای انها، هشدار داده است.
جزئیات این مطلب نخستین بار چند روز پیش در هفته نامه فارین پالیسی به نقل از منابع نظامی و امنیتی افغان که نام برده نشده اند، انتشار یافت.
با اینکه میان ۲۰ تا ۳۰ هزار نیروی ویژه افغان در طول جنگ ۲۰ ساله به همراه نظامیان آمریکا در افغانستان می جنگیده اند اما در هنگام عقب نشینی ارتش آمریکا، تنها چند صد افسر ارشد را از افغانستان بیرون بردند، زیرا بسیاری از کماندوهای افغان که به طور مستقیم در استخدام ارتش آمریکا نبودند، واجد شرایط دریافت روادید این کشور شناخته نشدند.
نظامیان پیشین آمریکا که به همراه نیروهای ویژه افغان می جنگیده اند از چند ماه پیش با هشدار در باره قصد طالبان برای نابود کردن این نیروها، افزوده بودند که آنان شاید برای زنده ماندن و یا نشان دادن خشم از رفتار واشنگتن با افغانستان، وادار به پیوستن به دشمنان ایالات متحده مانند روسیه شوند.
عبدالرئوف ارغندیوال یکی از این ژنرال ها گفته است: با این که این نیروها تمایلی به جنگنیدن ندارند، اما راه چاره دیگری برای آنها نمانده، زیرا نگران بازگردانده شدن به افغانستان و مرگ هستند. این افراد توسط گروه واگنر روسیه استخدام می شوند.
هیبت الله علیزای ژنرال پیشین دیگر و آخرین فرمانده کل ارتش افغانستان پیش از به قدرت رسیدن طالبان نیز گفته است که یک فرمانده پیشین نیروهای ویژه افغان که در روسیه اقامت دارد و با زبان روسی آشنایی دارد، به استخدام این نیروها کمک می کند.
این افراد برای بازگردانده نشده به افغانستان تلاش می کنند که به باور بسیاری با کشته شدن به دست طالبان برابر خواهد بود.
تاکنون وزارتخانه های دفاع روسیه و آمریکا در این باره اظهارنظری نکرده اند، اما یک مقام بلندپایه وزارت دفاع آمریکا این امر را شگفت آور ندانست، زیرا گروه واگنر برای بکار گیری نظامیان در چند کشور دیگر نیز تلاش کرده است.
به گزارش مجله خبری آسیای میانه؛ این چهار فرمانده ارشد پیشین ارتش افغانستان گفته اند که روسیه برای جذب هزاران کماندوی نخبه افغان در چارچوب لژیون خارجی با پیشنهاد دستمزد دائم ماهانه ۱۵۰۰ دلار و وعده مکان امن برای خود و خانواده هایشان، تلاش می کند.
یکی از این نیروهای ویژه به اسوشیتدپرس گفت که پیشنهاد روسیه شامل صدور روادید برای خود، همسر و سه فرزندنش می شود که هنوز در افغانستان هستند.